NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Drie tips als je op zoek bent naar nieuwe woningmeubels

2 Minuten lezen

Veel gezinnen gaan tegenwoordig als dagje uit naar grote meubelboulevards. Het kopen van de juiste meubels voor je woning kan echter nog een flink karwei zijn. Om je op de goede weg te helpen worden er in dit artikel drie tips gegeven waar je op moet letten. 

Koop kwalitatief goede meubels

De eerste tip is om naar de kwaliteit van de meubels te kijken. Bij de aankoop van een bank, stoel of een bed wil je bijvoorbeeld niet alleen dat de meubels er mooi uitzien, maar ook dat het comfort hoog is. Wil je hogere kwaliteit meubels dan moet je hier normaliter ook meer voor betalen. Toch zijn dure meubels niet altijd van hoge kwaliteit, dus doe hier zelf ook onderzoek naar. Een goede tip hierbij is om te kijken naar het materiaal van de Interwonen meubels, waar het van gemaakt is. Meubels met goede kwaliteit kunnen soms wel 20 jaar mee gaan en daar kun je dus veel plezier aan beleven.

Koop functionele meubels

De tweede tip is om naar de functionaliteit van de meubels te kijken. Voor sommige woningen kan het handig zijn om demonteerbare meubels te kopen. Zeker als de meubels via een smalle trap naar de tweede of derde etage moeten worden gebracht. Een grote bank daar binnen krijgen gaat zelfs voor flinke krachtpatsers een hele klus worden. Met een kleine woning is het ook aan te raden om meubels te kopen met veel opbergruimte. Deze meubels kun je dan functioneel gebruiken om alsnog veel ruimte te creëren in je woning. Hiermee wordt het ook makkelijker om je woning netjes te houden.

Koop meubels die goed bij je interieur passen

De derde tips is om meubels te kopen die goed bij je overige interieur passen. Het komt vaak voor dat mensen een mooi meubelstuk kopen dat eigenlijk niet goed past bij de rest. Ook moet je kijken of er wel genoeg plek is voor het meubelstuk dat je wilt kopen. Het beste is om vooraf al duidelijke plannen te maken over wat je wilt gaan kopen en waar het moet komen te staan. De inrichting van je eigen woning en je interieur is uiteraard je eigen keuze, maar het is wel slim om goed na te denken over de kleur van je woning en de nieuwe meubelstukken. Meubels zijn aankopen voor de lange termijn (minimaal 5 jaar) dus je wilt niet naar één week al spijt krijgen van je aankoop. 

Lange termijn

Als je meubels van goede kwaliteit koopt en deze netjes onderhoud kun je jaren genieten van je aankoop. De tips in dit artikel kunnen je helpen met het uitzoeken van de juiste meubels, maar het blijft een smaakkwestie. Kies daarom altijd voor meubels waar je een goed gevoel bij krijgt en overleg dit met je partner of met je huisgenoten. Het kan ook nooit kwaad om eerst wat onderzoek te doen of er eens een extra nachtje over te slapen. Zo kun je uiteindelijke de juiste beslissing maken en de juiste meubelstukken kopen. 

Gerelateerde berichten
Interieur

Hoe kan je je vloer het beste onderhouden?

2 Minuten lezen
Je houdt de bekende lenteschoonmaak. Je wilt alles zien glimmen en glanzen. Je gaat de ramen langs, de wanden, de kasten en…
Interieur

Interieur tips 2020

1 Minuten lezen
Ben je net in een nieuwe woning getrokken, of heeft je huis gewoon weer eens een make-over nodig? Met kasten creëer je…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *