NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Grijze stroom moeten we zoveel mogelijk gaan vermijden!

1 Minuten lezen

Wist je dat er al mensen gasloos wonen? Willen we echt het milieu gaan verbeteren, dan moeten we allemaal ons steentje bij gaan dragen. Dit kan al door in ons dagelijkse leven op kleine dingen te letten, zoals het scheiden van afval en de verwarming lager zetten. Willen we echt iets veranderen dan zullen we grijze stroom zoveel mogelijk moeten gaan vermijden. In deze blog geef ik enkele voorbeelden hoe we dit kunnen doen.

Een warmtepomp

De eerste zin van deze blog gaat over gasloos wonen. Je kunt bijvoorbeeld jouw cv-ketel vervangen door een warmtepomp. Wat betreft milieuvriendelijkheid is de warmtepomp een veel beter alternatief. Met een cv-ketel stoot je enorm veel CO2 uit en met een warmtepomp reduceer je dat direct naar nul. Nadeel van de warmtepomp is voor veel mensen dat het veel geld kost om aan te schaffen. Je kunt wel subsidies krijgen, maar alsnog zal je een groot bedrag moeten neerleggen. Op de lange termijn ga je wel weer geld besparen, want je gaat direct lagere energierekeningen krijgen, door de energie die je bespaart.

Investeer in zonnepanelen

Zonnepanelen zou ik aan iedereen willen aanbevelen, want je gaat op de lange termijn enorm veel geld besparen. De zonnepanelen gaan bijna 30 jaar mee en na ongeveer tien jaar heb je de investering er al uitgehaald. Je zult daarna dus gaan genieten van gratis zonne-energie. Een paar jaar hoorde je nog wel eens dat zonnepanelen niet mooi waren, maar tegenwoordig zie je toch bijna in elke straat wel een woning met zonnepanelen.

Groene stroom is de toekomst

Groene energie wordt opgewekt uit onuitputtelijke natuurlijke bronnen en is veel beter voor het milieu dan bronnen als gas en steenkool. De vervuiling moeten we proberen zoveel mogelijk in te perken en dit kan dus door te investeren in duurzaamheid. Je zou je woning kunnen laten isoleren en inspelen op de toekomst. Zou ik één investering aan mogen bevelen, dan zou ik kiezen voor zonnepanelen, omdat deze je dus veel geld gaat besparen op de lange termijn. Ik zou zeggen kijk goed naar de mogelijkheden en kies waar jij voor wilt kiezen, misschien is een warmtepomp wel iets voor jou. Hopelijk ga jij na het lezen van deze blog ook kiezen voor groene stroom i.p.v. grijze stroom.

Gerelateerde berichten
Energie

Alles over verschillende isolatiematerialen

1 Minuten lezen
Steeds meer mensen laten hun woning isoleren en vaak is dat met een goede reden: door je woning te isoleren houdt je…
Energie

Groene stroom verminderd de CO2-uitstoot

1 Minuten lezen
Een huishouden stoot jaarlijks een paar ton aan CO2 uit door energie in huis en vervoer. Daarnaast is er ook nog indirecte…
Energie

Snel geld besparen met energie vergelijk

1 Minuten lezen
Ook snel veel geld besparen met energie vergelijk? U bent aan het juiste adres. Dankzij onze kennis en samenwerkingen is een overstap…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *