NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Wat moet je weten over wonen?

2 Minuten lezen

Het kopen van een eigen huis zijn spannende tijden in het leven waar veel bij komt kijken. Eindelijk een eigen huis dat helemaal van jou is en die je kan inrichten en veranderen naar eigen wens. Het kopen van een huis is altijd een slimme investering. In tegenstelling tot huren betaal je iedere maand een vast bedrag voor een huis dat helemaal van jou is. Het fijne aan een hypotheek is dat de aflossing voor de aankomende jaren vast staat. Bij het huren kan de huur ieder jaar worden verhoogd. Daarentegen zijn eventuele kosten als een lekkage wel geheel voor eigen rekening. Toch een eigen huis kopen? Hou dan rekening met de volgende factoren.

Stel een budget op

De acceptatienormen voor het afsluiten van een hypotheek zijn strenger dan geworden. Tegenwoordig kun je minder lenen op basis van je inkomen en heb je flink wat eigen geld nodig. Zodoende is het belangrijk om eerst de financiële kant in kaart te brengen. “Hoeveel geld kan ik lenen, wil ik maandelijks besteden en eigen geld heb ik?” zijn vragen die je jezelf kunt stellen. Houd rekening met eventuele verbouw- en verhuiskosten. Een verhuisbedrijf inschakelen brengt kosten met zich mee, maar maakt het verhuisproces een stuk aangenamer.

Verschil tussen appartement kopen en een koopwoning

Het kopen van een appartement is niet hetzelfde als een koopwoning. Bij het kopen van een appartement ben je niet de volledige eigenaar, maar krijg je het recht om te wonen in het appartementencomplex. Er kunnen niet zomaar aanpassingen worden gedaan aan het appartement. Hiervoor moet er eerst een bouwvergunning worden aangevraagd en toestemming worden verleend vanuit de VvE. Naar veel interne verbouwingen wordt niet streng gekeken door de VvE, maar dat geldt niet voor de gemeenschappelijke onderdelen zoals bijvoorbeeld het dak, buitenmuren en kozijnen. Ook krijg je te maken met servicekosten, reservefondsen en huishoudelijke reglementen. Meer informatie over VvE beheer vind je hier.

Gebruik apps bij het klussen in huis

Met de digitalisering in onze samenleving wordt het steeds gemakkelijker om zelf de handen uit de mouw te steken. Iedere grote bouwmarkt heeft tegenwoordig een eigen app, maar de app ‘Klussen voor beginners’ is onze favoriet. Hierin wordt de benodigdheden en de werking van gereedschap uitgelegd. Met de Sikkens of Flexa app kun je zien of een kleur mooi past bij je interieur. Je kunt dus als het waren proef schilderen om vervolgens zelf aan de slag te gaan. Voor inspiratie kun je ook kijken op de sites van diverse hoogkwalitatieve schildersbedrijven. MvR Schilderwerken, gevestigd in het midden van ons land, heeft meerdere voorbeelden op hun website geplaatst. 

Denk goed na over de indeling van de woning

Een woning heeft bij de eerste bezichtiging een standaard indeling van woon en slaapruimtes. Echter kan een kleine aanpassing aan het huis kan wonderen verrichten. Laat je inspireren door divers TV programma’s zoals het redelijk nieuwe programma ‘Kopen zonder Kijken’ op RTL. Experts gaan op zoek naar een geschikte woning voor de kandidaten waarbij er vaak moderne aanpassingen aan de woning worden verricht voordat ze het van binnen mooi gaan maken. Een goed voorbeeld is de keuken. Hoewel de keuken vroeger werd gezien als een apart gedeelte wordt het steeds meer een echt onderdeel van de leefruimte. Hobby koks laten zich inspireren in de keuken door kookprogramma’s, kookboeken en de welbekende Allerhande van Albert Heijn, terwijl er contact gehouden kan worden met de overige medebewoners.

Gerelateerde berichten
Huis

Sfeer creëren in huis met ledverlichting

2 Minuten lezen
Er zijn verschillende soorten LED lampen die perfect zijn voor de woonkamer. Het is belangrijk om te beslissen welk doel de lamp…
Huis

Wat moet ik aanschaffen om glasvezel te kunnen gebruiken?

2 Minuten lezen
Meestal hoeft u geen nieuwe apparatuur voor glasvezel aan te schaffen. Als u optimaal gebruik wilt maken van de internetsnelheid via glasvezel…
Huis

Hoe kan je hout gebruiken als wandbekleding?

2 Minuten lezen
Je kan naast een Gevelbekleding van hout ook natuurlijk je wanden binnen je huis met hout bekleden. Je kan het vakantiegevoel terug…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *