NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Hoe kan je hout gebruiken als wandbekleding?

2 Minuten lezen
houten wandbekleding spiegel

Je kan naast een Gevelbekleding van hout ook natuurlijk je wanden binnen je huis met hout bekleden. Je kan het vakantiegevoel terug brengen en zelfs in je huis door je wanden met hout te bekleden. De muren die je in het knusse hotel had tijdens je skivakantie of in de kroeg? Diezelfde donkere houten wanden kan jij ook in jouw keuken hebben! Op welke manieren je hout precies kan gebruiken binnen je wandbekleding lees je hieronder!

Hoe?

Je kan hout als details op je wanden laten terugkomen. Zo zou je half om half een muur kunnen bekleden met hout. Je zou vanaf de grond tot aan de helft van de muur kunnen bekleden met hout. Dit om een beetje een stijl van vroeger te creëren. De andere helft van de muur kan je op een andere manier bekleden. Je kan er ook voor kiezen om alleen maar één wand met hout te bekleden. Je kan dan meer aandacht naar desbetreffende wand trekken. Als je nu denkt waarom maar één wand kan je natuurlijk ook meerdere wanden met hout bekleden. Je zou zelfs al je wanden met hout kunnen bekleden!

Model

Een houten wandbekleding klinkt erg houterig en saai. Echter kan je zoveel verschillende kanten op met het model dat je kan creëren aan de wand. Je kan ervoor kiezen om de gehele muur met één doorlopend stuk vlak hout op te laten vullen. Dit is het meest simpele model dat je kan toepassen. Je kan er ook voor kiezen om het hout in de vorm van planken terug te laten komen. Smalle planken, brede planken, verticaal of horizontaal aangelegd. Planken die je zo dicht tegen elkaar aanbrengt dat je bijna niet kan zien dat er planken aangebracht zijn. Of juist planken die een speling van een aantal centimeters aanhouden waardoor je wat diepte in de wand creëert. Je kan dus met hout modellen voor op de muur ontzettend veel kanten op.

Soort hout

Je kan verschillende uitstralingen bereiken op de wanden afhankelijk van het soort hout dat je uitkiest. De kleur heeft in eerste instantie al een impact, maar het soort hout zal vaststellen hoe de wand daadwerkelijk eruit komt te zien. Sommige houtsoorten hebben veel strepen in het hout, de ander weer minder. Je hebt grovere soorten hout en meer gepolijste soorten hout. Dit zal allemaal bijdragen aan de look van de houten wand.

Hout

Je kan niet zomaar een winkel binnenlopen en zeggen dat je op zoek bent naar houten wandbekleding. Ik bedoel dat kan wel maar de medewerker zal niet twee minuten weggaan en meteen iets terug mee kunnen nemen. Voordat je op zoek wilt gaan naar houten wandbekleding moet je eerst beslissen hoeveel hout je kwijt wilt op de muur, welke model je op de muur wilt en welke soort en of kleur hout je wilt hebben. Er gaan dus nogal wat keuzes vooraf het kiezen van een  houten wandbekleding.

Gerelateerde berichten
Huis

Sfeer creëren in huis met ledverlichting

2 Minuten lezen
Er zijn verschillende soorten LED lampen die perfect zijn voor de woonkamer. Het is belangrijk om te beslissen welk doel de lamp…
Huis

Wat moet ik aanschaffen om glasvezel te kunnen gebruiken?

2 Minuten lezen
Meestal hoeft u geen nieuwe apparatuur voor glasvezel aan te schaffen. Als u optimaal gebruik wilt maken van de internetsnelheid via glasvezel…
Huis

Keuzes die je kunt maken om je woning duurzamer te maken

1 Minuten lezen
Door toedoen van de mens verandert het klimaat wereldwijd!Door teveel energie te gebruiken komt een enorme hoeveelheid broeikasgassen in de lucht. Gassen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *