NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Keuzes die je kunt maken om je woning duurzamer te maken

1 Minuten lezen

Door toedoen van de mens verandert het klimaat wereldwijd!
Door teveel energie te gebruiken komt een enorme hoeveelheid broeikasgassen in de lucht. Gassen als koolstofdioxide (CO2) vervuilen de lucht en het milieu enorm. In deze blog lees je hoe je jouw woning duurzamer kunt maken.

Woonisolatie

Een goede eerste stap om de duurzaamheid van je woning te verhogen is door te investeren in woningisolatie. Isolatiemateriaal is milieuvriendelijk en zorgt voor comfort in je huis. De werkzaamheden om het materiaal aan te leggen zijn meestal in één dag gedaan. Dit zorgt ervoor dat de warmte niet naar buiten lekt. Vervolgens kun je gaan genieten van lagere energiekosten. Bijkomende voordelen zijn dat je korting kunt krijgen in de vorm van overheidssubsidies en dat je woningwaarde omhoog gaat.

Kies voor groene energie

Veel huishoudens maken nog gebruik van grijze energie, maar milieuvriendelijker is om te kiezen voor groene energie. Groene energie is energie die opgewekt wordt uit natuurlijke en onuitputbare bronnen, zoals de zon en de wind. Je kunt net als meer dan 160.000 huishoudens in Nederland ervoor kiezen om te investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen dragen bij aan een beter energielabel en besparen je enkele honderden euro’s per jaar. De levensduur van zonnepanelen is ongeveer 25 jaar en de terugverdientijd korter dan tien jaar. De prijs van zonnepanelen kan een nadeel zijn voor je, maar ook hier kun je subsidie voor krijgen en je kunt de btw terugvragen.

Andere opties die je kunt overwegen zijn investeringen voor een warmtepomp of een zonneboiler. Ook deze opties dragen bij aan beter energielabel en besparen je maandelijks kosten.

Energieneutraal wonen

Energieneutraal wonen wil zeggen dat je niet meer energie verbruikt dan dat je zelf opwekt. Als iedereen in Nederland energieneutraal zou wonen zouden we 15% meer energie besparen, maar dit is uiteraard niet realistisch. Volgens cijfers van het CBR waren er in januari meer dan 12.000 van dit soort woningen. Uiteraard kun je jouw steentje al bijdragen aan een beter milieu zonder zo extreem duurzaam te worden. Met enkele isolatiemaatregelen heb je al gigantische voordelen, zoals maandelijkse energiekosten besparingen en een gestegen woningwaarde (verbetering van je energielabel van je woning).

Gerelateerde berichten
Huis

Sfeer creëren in huis met ledverlichting

2 Minuten lezen
Er zijn verschillende soorten LED lampen die perfect zijn voor de woonkamer. Het is belangrijk om te beslissen welk doel de lamp…
Huis

Wat moet ik aanschaffen om glasvezel te kunnen gebruiken?

2 Minuten lezen
Meestal hoeft u geen nieuwe apparatuur voor glasvezel aan te schaffen. Als u optimaal gebruik wilt maken van de internetsnelheid via glasvezel…
Huis

Hoe kan je hout gebruiken als wandbekleding?

2 Minuten lezen
Je kan naast een Gevelbekleding van hout ook natuurlijk je wanden binnen je huis met hout bekleden. Je kan het vakantiegevoel terug…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *