NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Beveilig je woning extra goed met deze vier tips

2 Minuten lezen

Het is en blijft belangrijk om je woning goed te beschermen tegen inbraken. Inbrekers gaan nauwkeurig te werk en zoeken de woningen bewust uit. Het aantal inbraken in Nederland loopt de laatste jaren af, maar blijft erg hoog. Daarom lees je in deze blog vier goede tips om jouw woning beter te beveiligen tegen inbraken. Of dat nu gaat om het plaatsen van degelijk hang- en sluitwerk of het installeren van een omheining met daarin sierhekwerk modern verwerkt. Er zijn vele oplossingen voor om kwaadwillenden van je woning te weren.

Verbeter het zicht op je woning

Inbrekers willen uiteraard niet opvallen tijdens hun inbraak en kiezen dan meestal voor nachtwerk. Om het inbrekers moeilijk te maken wil je het zicht op jouw woning verbeteren. Inbrekers kunnen namelijk schuilen achter struiken en schuttingen. Een andere goede tip is om een automatisch nachtlamp te nemen. Als de inbrekers dan bij jouw voordeur komen, gaat het licht aan. Dit maakt de kans groter dat jij of buurtbewoners iets kunnen zien. Zie je iets verdachts, wat op een inbraak lijkt, aarzel dan niet en bel de politie. Ook kan je indien je meerdere woningen beheert dergelijke voorzieningen uitbesteden aan VvE beheer Haarlem. Zij nemen dan de verantwoordelijkheid op zich om het onderhoud en de veiligheid van de panden te garanderen.

Vermijd social media

De tweede tip is om social media te vermijden als je op vakantie gaat. Het delen van vakantie informatie kan een goede tip zijn voor inbrekers, want die houden de social media platformen ook in de gaten. Ga je op vakantie of een paar dagen weg van huis laat dan je buren een oogje in het zeil houden. Af en toe een auto voor de deur zetten, de post opruimen, wat borden op het aanrecht zetten en lichtjes aanzetten kan ook helpen, zodat het lijkt dat er wel mensen thuis zijn.

Verbeter de sloten van je woning

Wil je inbraken voorkomen dan moet je altijd als je gaat slapen of weg gaat de deuren en ramen goed dichtdoen. Helaas is dit niet altijd genoeg, omdat inbrekersgereedschap en trucjes gebruiken om binnen te komen. De oplossing hiervoor is om contact op te nemen met een goede slotenmaker.

De veiligheidssloten van een slotenmaker voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen, waardoor je veel minder kwetsbaar bent voor opengebroken deur- of raamsloten.

Verstop je waardevolle spullen

De laatste tip is een hele handige, want inbrekers komen voor je waardevolle spullen. Als je jouw waardevolle spullen ’s avonds verstopt kunnen ze bijna niks kostbaars meenemen. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht van inbrekers, want anders gooien ze een steen door de ruit en zijn ze weg voor je het weet. Een alarmsysteem heeft dan weinig zin, omdat inbrekers al weg zijn voor de politie er kan zijn. Camerabeelden kunnen handig zijn, maar meestal zijn de inbrekers zo goed als onherkenbaar door capuchons of bivakmutsen. Dus denk goed na over wat je wilt doen met deze tips en hopelijk zul je nooit (meer) last hebben van een succesvolle inbraak bij jouw woning.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Hoe uw huis beveiligen met een budget: tips om een groot huis te beveiligen

6 Minuten lezen
Uw gezin en bezittingen veilig houden is een belangrijke en noodzakelijke overweging voor elke huiseigenaar. Helaas kan aan een topklasse beveiligingssysteem een…
Beveiliging

Wat te doen na een inbraak?

2 Minuten lezen
Helaas zijn er dagelijks nog steeds meer dan 100 inbraakpogingen in Nederland.Er zijn een heleboel manieren om uw woning extra goed te…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *