NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Wat te doen na een inbraak?

2 Minuten lezen
inbraak deur

Helaas zijn er dagelijks nog steeds meer dan 100 inbraakpogingen in Nederland.
Er zijn een heleboel manieren om uw woning extra goed te beschermen tegen inbraken, maar zelfs dan is er kans dat er ingebroken zal worden. Inbrekers worden namelijk steeds sluwer en sluwer. In deze blog leg ik daarom uit wat je het beste kunt doen als er ingebroken is bij jouw woning.

Maak melding bij de politie

Het eerste wat ik zou doen als ik zou merken dat er ingebroken is, is melding maken bij de politie. Aangifte doen van de situatie en aangeven wat er is meegenomen en op welke manier. Hoe eerder je dit doet, hoe groter de kans is dat de politie de daders te pakken krijgen. Ook kun je hiermee vervolg inbraken van deze daders proberen te voorkomen. Vervolgens zou ik de buren waarschuwen en vragen of zij iets verdachts gezien hebben of hebben gemerkt.

Neem contact op met een slotenmaker

Als er een inbreker is uw huis is geweest, is het handig om zo snel mogelijk contact op te nemen met een slotenmaker. Hun kunnen de aangerichte schade van de inbrekers herstellen en uw woning extra goed te beschermen voor toekomstige inbraken. In de toekomst wil je uiteraard extra goed beveiligd zijn tegen dit soort inbraken, want de inbraak is succesvol geweest en inbrekers onthouden dit soort informatie. De slotenservice komt hier dus goed van pas om meteen actie te ondernemen. Neem je geen extra maatregelen, dan kan het zomaar zijn, dat ze het over een paar jaar nogmaals proberen.

Neem contact op met de verzekering

Mochten er waardevolle spullen zijn gestolen, neem dan contact op met je verzekering. Maak een lijst van wat er allemaal gestolen is en verzamel zoveel mogelijk bewijs. De verzekeraar wil uiteraard wel bewijs zien, dus zoek naar aankoop of garantiebewijs en foto’s van uw waardevolle bezittingen.

Hopelijk kan dit ervoor zorgen dat je zo min mogelijk verlies gaat maken.

Voorkom herhaling

Zoals eerder benoemd wil je uiteraard voorkomen dat er nogmaals een soortgelijke diefstal plaats zal vinden. De beste manier om dit in mijn ogen voor elkaar te krijgen is om contact op te nemen met een slotenmaker. De toegebrachte schade moet hersteld worden en nieuwe en betere (met keurmerk) sloten moeten worden aangebracht. Daarnaast zou ik ook nog adviseren om te kijken naar andere preventiemogelijkheden, zoals een alarmsysteem of een nachtlamp om inbrekers af te schrikken.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Hoe uw huis beveiligen met een budget: tips om een groot huis te beveiligen

6 Minuten lezen
Uw gezin en bezittingen veilig houden is een belangrijke en noodzakelijke overweging voor elke huiseigenaar. Helaas kan aan een topklasse beveiligingssysteem een…
Beveiliging

Beveilig je woning extra goed met deze vier tips

2 Minuten lezen
Het is en blijft belangrijk om je woning goed te beschermen tegen inbraken. Inbrekers gaan nauwkeurig te werk en zoeken de woningen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *