NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Groene stroom verminderd de CO2-uitstoot

1 Minuten lezen

Een huishouden stoot jaarlijks een paar ton aan CO2 uit door energie in huis en vervoer. Daarnaast is er ook nog indirecte CO2-uitstoot, door onder meer kleding, voeding en spullen. In deze blog gaan we kijken naar de mogelijkheden om deze uitstoot te verminderen.

Een warmtepomp

Een goede manier om deze CO2-uitstoot flink te reduceren is door de cv-ketel op gas te vervangen door een warmtepomp. Een warmtepomp is milieuvriendelijker en stoot geen CO2 uit. De investering is flink, maar de kans is groot dat de overheid een gedeelte vergoed of dat je (hoge) subsidies krijgt.

Minder vaak de auto pakken

Mensen die lange reistijden hebben naar hun werk kunnen kiezen voor het openbaar vervoer. Mensen die dichtbij hun werk wonen zouden ook ervoor kunnen kiezen om een keer de fiets te pakken. Vliegen met het vliegtuig is al helemaal slecht voor het milieu. Als mensen minder vaak zouden vliegen zou dit veel beter zijn voor het klimaat.

Zonnepanelen

Een andere populaire vorm van groene stroom zijn de zonnepanelen. Het opwekken van zonne-energie kan je tijdens de levensduur van de zonnepanelen veel geld besparen. De installatiekosten zijn wel hoog, maar op de lange termijn is dit financieel gezien een uitstekende investering. Ook zijn zonnepanelen milieuvriendelijker dan andere vormen van grijze energie. Niet voor niets zijn er in Nederland inmiddels al meer dan 500.000 woningen met zonnepanelen op de daken.

Kies voor het milieu en voor groene stroom

De uitstoot van broeikassen tegengaan is belangrijk voor dieren. Sommige diersoorten worden indirect bedreigt door ons gedrag. Over gaan tot groene stroom i.p.v. grijze stroom zou een goede stap zijn voor het milieu. Een warmtepomp kan enorm veel verschil maken en daarnaast zouden we minder vaak moeten reizen met de auto en zelden met het vliegtuig. Dit zou een enorm verschil kunnen maken op gebied van duurzaamheid.

Gerelateerde berichten
Energie

Alles over verschillende isolatiematerialen

1 Minuten lezen
Steeds meer mensen laten hun woning isoleren en vaak is dat met een goede reden: door je woning te isoleren houdt je…
Energie

Grijze stroom moeten we zoveel mogelijk gaan vermijden!

1 Minuten lezen
Wist je dat er al mensen gasloos wonen? Willen we echt het milieu gaan verbeteren, dan moeten we allemaal ons steentje bij…
Energie

Snel geld besparen met energie vergelijk

1 Minuten lezen
Ook snel veel geld besparen met energie vergelijk? U bent aan het juiste adres. Dankzij onze kennis en samenwerkingen is een overstap…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *