NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Hoe kan je je vloer het beste onderhouden?

2 Minuten lezen
vloer onderhouden stofzuigen

Je houdt de bekende lenteschoonmaak. Je wilt alles zien glimmen en glanzen. Je gaat de ramen langs, de wanden, de kasten en op het laatste de vloer. Oke laten we eerlijk zijn, de allergrootste reden is dat alle vloeren verschillen en we soms niet meer weten wat het beste is voor jouw vloer van misschien wel AJM van Houdt. Echter zijn er wel een aantal tricks die je kan hanteren voor alle soorten vloeren.

Stofzuigen helpt al heel wat

Voordat je met allemaal middeltjes en water aan de slag gaat raad ik je aan om eerst aandacht te geven aan stofjes en losse vuildeeltjes op de vloer. Deze vorm van vuil krijg je heel makkelijk wel door even met je stofzuiger langs de vloer te gaan. Het enige waar je hierbij echt moet opletten is dat bijna iedere stofzuiger een knopje heeft of een extra borstel heeft. Deze is erg belangrijk om te voorkomen dat je krasjes maakt op de vloer. Je hebt bijvoorbeeld laminaat en tapijt in de woonkamer. Om over het laminaat heen te gaan heb je een ‘harig’ borsteltje nodig en om over tapijten heb je een gladde borstel nodig. Houdt dit in de gaten ander skan je krassen krijgen op de vloer!

Schoonmaakmiddelen die beschikbaar zijn voor je vloer

Ongeacht welke vloer jij wel niet in de woonkamer of keuken hebt liggen, je hebt schoonmaakmiddelen nodig. Heet water kan een deel van de bacteriën wel doden maar voor het overgrote deel heb je schoonmaakmiddel nodig. Welke dan denk je nu. Je hebt zowel onderhoudsmiddelen als reinigers. Voor alle soorten vloeren bestaan er speciale onderhoudsmiddelen omdat iedere vloer anders is en andere verzorging nodig heeft. Onderhoudsmiddelen zijn een stapje voor de reinigers qua effect. Onderhoudsmiddelen zijn bedoeld om krasjes, vuil en schade te voorkomen. Een reiniger is gericht is op het verwijderen van zichtbaar en onzichtbaar vuil. Dus eigenlijk kan je allebei gebruiken omdat je niet alle vuil met het blote oog kan zien en je natuurlijk altijd de kans op krasjes wilt verkleinen.

Stoomreiniger gebruiken

Je kan de vloer dweilen maar ook stomen. De vloer dweilen met een mop en een emmer is een welbekende manier van de vloer schoonmaken. Echter kost deze manier veel tijd en kan je snel last krijgen van je rug door het bukken. Om onder andere deze ongemakkelijkheden te voorkomen is er een makkelijkere versie van de mop en emmer op de markt gekomen. De stoomreiniger! Als je de vloer wilt schoonmaken kan je tegenwoordig ook kiezen voor stomen met een stoomreiniger. Om een stoomreiniger te gebruiken heb je in principe niks meer nodig dan een stoomreiniger, water en stroom. Zelfs het gebruik van een schoonmaakmiddel kan achterwege gelaten worden als je dat wilt. Een stoomreiniger maakt de vloer schoon met behulp van stoom in plaats van sop. Daarbovenop hoef je ook niet zoveel kracht te zetten op de stoomreiniger als dat je tijdens het dweilen wel zou doen.

Je vloer onderhouden

De eerste stap voor het onderhouden van je vloer is om regelmatig je vloer te stofzuigen zodat losliggend vuil verdwijnt. Om krasjes te voorkomen kan je gebruik maken van onderhoudsmiddel. Dit middel heeft een preventief doel en wordt daarom ook zeker geadviseerd. Tot slot maak je de vloer schoon met een reiniger om hardnekkige vlekken en vuil te verwijderen met of een dweil of een stoomreiniger.

Gerelateerde berichten
Interieur

Drie tips als je op zoek bent naar nieuwe woningmeubels

2 Minuten lezen
Veel gezinnen gaan tegenwoordig als dagje uit naar grote meubelboulevards. Het kopen van de juiste meubels voor je woning kan echter nog…
Interieur

Interieur tips 2020

1 Minuten lezen
Ben je net in een nieuwe woning getrokken, of heeft je huis gewoon weer eens een make-over nodig? Met kasten creëer je…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *