NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Duurzaam

Hoe maak ik mijn huis duurzamer?

2 Minuten lezen
bord go green

Duurzaamheid wordt een steeds groter onderwerp in onze maatschappij. En er zijn steeds meer mensen die zelf hun steentje willen bijdragen. Tegenwoordig is het al heel makkelijk om een laadpaal te kopen voor thuis. En daardoor ontstaat de vraag: hoe maak ik mijn huis duurzaam? In dit artikel laten we je verschillende manieren zien waarop jij kan investeren in een duurzaam huis.

Zonnepanelen installeren

Een goede manier om een huis te verduurzamen, is door zelf groene energie op te wekken uit de natuur. Dit doe je door zonnepanelen op je dak te laten plaatsen. Zonnepanelen zijn eigenlijk voor ieder soort dak wel geschikt. Het enige waar je echt rekening mee moet houden is dat zonnepanelen voor de meeste rentabiliteit op het zuiden moeten liggen, en als dit niet kan op het oosten of het westen.

Wanneer je met zonnepanelen zoveel energie opwekt dat je naast je eigen verbruik nog over hebt, kan je dit terug geven aan het net. Daarnaast kan je met zonne-energie bijvoorbeeld ook warm water opwekken in combinatie met een zonneboiler. Hier krijg je zelfs subsidie voor. later meer over zonneboilers.

Slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat kan jij thuis veel energie besparen. Met zo een thermostaat kan je van te voren precies instellen wanneer de temperatuur in huis warmer of koeler moet. hierdoor voorkom je dus dat je onnodig aan het stoken bent. Daarnaast geeft een slimme thermostaat jou veel inzicht in je verbruik en kan je op afstand je verwarming bedienen. Hierdoor kan je nog een stuk bewuster omgaan met je energie.

Warmtepomp voor warm water

Een warmtepomp is een alternatief voor het gebruik van een gasketel. Ten eerste verwarmd een warmtepomp jouw huis niet door gas maar door elektriciteit. Daarnaast maakt een warmtepomp gebruik van de al aanwezige energie in een bron. Dit houdt in dat een warmtepomp op een slimme manier warmte haalt uit bronnen als de buitenlucht, de warmte van de aarde of warmte van een waterbron. Een waterpomp is dus een zeer duurzaam alternatief op de gasketel.

Zonneboiler als alternatief

Naast de warmtepomp is ook de zonneboiler een duurzaam alternatief op de gasketel. Een zonneboiler is een waterboiler die opgewarmd wordt door zonnepanelen. Een zonneboiler werkt goed in combinatie met een warmtepomp. Zo kan zomers de zonneboiler voor warm water zorgen en kan s┬┤winters de warmtepomp het water opwarmen met elektriciteit en de warmte uit de grond. Voor het gebruik van een zonneboiler krijg je subsidie van de overheid.

HR++ glas

Een andere manier om te investeren in een duurzaam huis is door de aanschaf van HR++ glas. DIt is dubbelglas met een extra isolerende ruimte ertussen. Deze ruimte wordt bij HR++ glas gevuld met edelgas. Daarnaast is het glas aan een kant gecoat zodat het nog beter isoleert. 

Tochtstrips zijn de kleine ingrepen

Ondanks dat jij je huis helemaal goed geïsoleerd kan hebben, heb je soms dat er bijvoorbeeld bij raamkozijnen er nog steeds tocht door kleine kiertjes komt. Dit is makkelijk te voorkomen door het aanbrengen van tochtstrips op kieren op en rondom je kozijnen. Hierdoor hoef je weer minder te stoken.

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *